Υλικά
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες Φάρμα Κουκάκη
- 200γρ φύλλα κρούστας
- 250γρ ζάχαρη
- 175γρ σιμιγδάλι ψιλό
- 300γρ βούτυρο Φάρμα Κουκάκη
- 4 Αυγά
- ¼ κ.γ. βανίλια
- Κανέλλα
Για το σιρόπι
- 1,5 λίτρο νερό
- 1,5 κιλό ζάχαρη
- 500γρ γλυκόζη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη, το γάλα και την βανίλια
- Ανακατεύουμε σε χλιαρή φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά
- Μόλις αρχίζει να βράζει το παίρνουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι
- Στην συνέχεια προσθέτουμε 100γρ βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα
- Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας , διπλώνουμε και το κόβουμε σε 3 κομμάτια
- Στην άκρη κάθε κομματιού προσθέτουμε μια γραμμή από την κρέμα μας και έπειτα διπλώνουμε σε μορφή ρολού
- Βάζουμε τα έτοιμα ρολά σε ένα πιρέξ
- Σε ένα τηγάνι λιώνουμε 200γρ βούτυρο και έπειτα βουτυρώνουμε τα ρολά μας
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40-50 λεπτά
- Για το σιρόπι, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όλα μας τα υλικά, ανακατεύουμε
- Μόλις αρχίσει να βράζει αφαιρούμε το σιρόπι από την φωτιά και το αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά
- Τέλος, σιροπιάζουμε όσο είναι ζεστά
Σερβίρισμα
- Σε ένα πιάτο σερβίρουμε τα ρολά γαλακτομπούρεκο και γαρνίρουμε με κανέλα
Δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί τη συνταγή για Γαλακτομπούρεκο με Γάλα και Βούτυρο Κουκάκη