Σούπα καρότου βελουτέ – Συνταγή από τη Φάρμα Κουκάκη

Χρόνος

45''

Δυσκολία

Εύκολη

Μερίδες

4-6

  • 2 κ.σ. βούτυρο Φάρμα Κουκάκη
  • 700 γρ. καρότα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ (τριμμένο)
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • αλάτι & πιπέρι
  1. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά
  2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένα πράσο, το κρεμμύδι και το σέλερι.
  3. Ψιλοκόβουμε την γλυκοπατάτα και τα καρότα.
  4. Τα βάζουμε όλα στην κατσαρόλα.
  5. Σοτάρουμε για 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε το ζωμό.
  6. Αφήνουμε την καροτόσουπα να βράσει για 25 λεπτά.
  7. Βγάζουμε τη σούπα από τη φωτιά αφού μαλακώσουν τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ.
  8. Ξαναβάζουμε την καροτόσουπα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει.
  9. Σερβίρουμε την καροτόσουπα με κρουτόν και λίγο γιαούρτι Φάρμα Κουκάκη