Σούπα ντομάτας βελουτέ με γιαούρτι

Χρόνος

50''

Δυσκολία

Εύκολη

Μερίδες

4

  • 6 μεγάλες ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 καρότο (ψιλοκομμένο)
  • 1 πράσο (ψιλοκομμένο)
  • 1 κλωνάρι σέλερι (ψιλοκομμένο)
  • 5-6 μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γραμ. ζεστό νερό
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι Φάρμα Κουκάκη
  1. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι, το καρότο και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο για 8 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, τις ντομάτες χοντροκομμένες, καθώς επίσης και το ζεστό νερό.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄.
  4. Πολτοποιούμε τη σούπα και βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Σερβίρουμε.
  6. Γαρνίρουμε κάθε πιάτο με γιαούρτι.