ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ – ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ

Χρόνος

30''

Δυσκολία

Μέτρια

Μερίδες

8-10

  •  2 έτοιμα παντεσπάνια
  •  500 γρ. κουβερτούρα
  •  300 γρ. γάλα Φάρμα Κουκάκη
  •  400 γρ. κρέμα γάλακτος

Σιρόπι

  •  1/2 κούπα νερό
  •  3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  •  1 κουταλιά της σούπας κακάο
  •  τριμμένη σοκολάτα/ πουράκια
  1. Ανακατεύουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά.
  2. Αφού κρυώσει, σιροπιάζουμε τα παντεσπάνια.
  3. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
  4. Ζεσταίνουμε το γάλα, το ρίχνουμε στη σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  5. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια ενσωματώνουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά.
  6. Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε μια φόρμα (θα ήταν καλό να αφαιρείται ο πάτος της φόρμας) και απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα.
  7. Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  8. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για περίπου 8 ώρες.
  9. Τη βγάζουμε από το ψυγείο και την ξεφορμάρουμε προσεκτικά, αφού πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος.