Υλικά
- 225 γραμμ. βούτυρο
- 375 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γραμμ. αλεύρι νισεστέ
- 8 γραμμ. αλάτι
- 50 γραμμ. ζάχαρη
- 230 ml γάλα Φάρμα Κουκάκη
- 1 ξηρή μαγιά
- 25 γραμμ. βούτυρο
- 30 ml κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι.
-
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το νισεστέ.
-
Προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
-
Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά.
-
Τα ρίχνουμε όλα στο αλεύρι και ζυμώνουμε.
-
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την κόβουμε σε σχήμα σταυρού και βάζουμε το βούτυρο (τα 25 γραμμ.).
-
Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί.
-
Βάζουμε το κρύο βούτυρο και κλείνουμε καλά τις πλευρές.
-
Αλευρώνουμε ελαφρώς και την πατάμε ελάχιστα με τον πλάστη.
-
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο 45×26 εκατοστά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
Κόβουμε σε τρίγωνα και τυλίγουμε να πάρουν σχήμα κρουασάν.
-
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
-
Σκεπάζουμε με μεμβράνη αλλά προσέχουμε να μην ακουμπάει πάνω στα κρουασάν.
-
Τα αφήνουμε για 2-3 ώρες σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
-
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 10 λεπτά και στη συνέχεια στους 180 μέχρι να πάρουν χρώμα.