Υλικά
- 1 φλιτζ. γάλα πλήρες
- 3 φλιτζ. κρέμα γαλακτος
- 1 κ.σ ζελατίνη σε σκόνη
- ⅓ φλιτζ. μέλι
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 φλιτζ. φράουλες (Κομμένες σε μικρά κομμάτια)
- 2 κ.σ. μπράντυ
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γάλα και τη ζελατίνη σε μια κατσαρόλα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Με μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη αλλά να μη βράσει το γάλα.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι, τη ζάχαρη, το αλάτι κι ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν όλα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα μας.
- Χωρίζουμε την κρέμα σε ποτήρια ή μπολάκια, τα καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον.
- 20 λεπτά πριν σερβίρουμε την πανακότα μας, αναμιγνύουμε στο μπράντυ και τη ζάχαρη τις φράουλες.
- Τα προσθέτουμε πάνω στην πανακότα.