Βασιλόπιτα - Συνταγή από τη Φάρμα Κουκάκη

Υλικά

  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 3 αβγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 3-4 βανίλιες
  • 4 κ.σ. καρυδόψιχα
  • 4 κ.σ. αμυγδαλόψιχα
  • 4 κ.σ. σταγόνες κουβερτούρας
  • 4 κ.σ. σταφίδες ξανθές
  • 4 κ.σ. ινδική καρύδα
  • 200 γρ. γιαούρτι Φάρμα Κουκάκη 
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 κούπα χυμό και από τα δυο (λεμόνι, πορτοκάλι)
  • 500 γρ αλεύρι φαρίνα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
  3. Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και τα ξύσματα.
  4. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
  5. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι και αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, τις σταφίδες και τις σταγόνες κουβερτούρας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  7. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα τον φούρνο.