Υλικά
- 2 φλ. βούτυρο Φάρμα Κουκάκη (κρύο) κομμένο σε κύβους
- 1 φλ. καστανή ζάχαρη
- 4 1/2 φλ. αλεύρι
- Προαιρετικά: διακοσμητική τρούφα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 C.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε 3 1/2 φλ. αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε 1/2 φλ. αλεύρι στον πάγκο και πλάθουμε τη ζύμη ενώ παράλληλα προσθέτουμε το 1/2 φλ. αλεύρι ώσπου να μαλακώσει η ζύμη.
- Σχηματίζουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σφιχτά και την αφήνουμε για 30 λεπτά.
- Πλάθουμε τη ζύμη και της δίνουμε (αν το επιθυμούμε) κάποιο σχήμα σε μικρά κομμάτια.
- Τοποθετούμε κάθε μπισκότο στο ταψί.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι οι άκρες των μπισκότων να πάρουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν.