Υλικά
- 125 γραμ. βούτυρο μαλακό
- 150 γραμ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 200 γραμ. αλεύρι μαλακό
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 120 γραμ. γιαούρτι Φάρμα Κουκάκη
- 150 γραμ. φράουλες μικρές κομμένες στη μέση
Για το σιρόπι
- 150 γραμ. ζάχαρη
- 150 γραμ. νερό
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε τα αυγά
- Προσθέτουμε το ξύσμα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε το μίγμα.
- .Προσθέτουμε τις φράουλες και ανακατεύουμε, αδειάζοντας στην έτοιμη φόρμα.
- Ψήνουμε για 45-50 λεπτά
- Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά
Για το σιρόπι
- Βράζουμε όλα τα υλικά.
- Το ρίχνουμε σιγά σιγά στο κέικ.